Thursday, December 25, 2008

raw material

Porncorn with sweety sugar

sitting by the lake
with all the thing blown by wind
sittng next to my sweety friends
with porncorn in the hand

and im so sorry i can think
think the way like i do
but the only thing i really like
is eating porncorn with my friend

to be continous..

Wednesday, December 17, 2008

Saturday, December 6, 2008

cinta

cinta.. semua org becinta.. ada becinta sgn org.. sesama jenis pon ada.. cinta dgn tuhan tu wajib dan aku becinta dgn gitar.. aku masih baru bercinta dgn gitar ni.. masih lagi mabuk cinta.. XD.. kata org x kenal maka x cinta.. aku dulu sgt teringin nk belajaq gitar.. tme skolah rendah dulu.. tp xdak kesempatan.. pastu bila aku masuk utm.. aku jumpak dgn si fadeator dgn meon.. depa ni la yg hajaq aku men gitar dulu.. time tu ingt lg.. fad dok suruh main bass fight for your right. aku pon dengan tekunnya berusaha main.. haha.. last dah pandai sikit tu aku start la jamming.. dgn meon, fad, wan dan jebon.. skang pon dgn depa lg.. tp jebon dah xdak.. dia murtad utm.. dia blah pi utp.. haha.. tp apa2 pon.. aku haram cinta aku terhadap gitar ni akan terus mekar mcm cinta pandang pertama.. XD

Wednesday, December 3, 2008

buat kelaku


ni kami dok buat kelaku depan istana.. xdak reja.. mlm tu pi cari jalan kt logstaq.. angah dapat beg rare harga rm5.. aku jaket kulit mcm mando diao.. rm5 ja pon.. pawat dok bebai.. kami dpt brg best.. hahaha.. last tu kami pi uptown stadium.. aku dok usha2 kasut.. jumpak kasut adidas kaler oren.. lawa gila.. usha2 tgk2 kasut tu kasut safety.. adidas safety.. 1st time aku tgk.. trus promote kt pawat beda dia pi reja.. pastu dia beli trus x ckp bnyk.. haha.. pastu sblm nk blah dok dengaq org juai minyak lintah.. stai xdak reja.. haha

Friday, November 28, 2008

Tuesday, November 11, 2008

Lupa

Melayu Mudah Lupa

Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya dipijak
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya retak
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya teriak
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya haprak
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya kelas dua
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya hina
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya sengketa
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya derita
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya kerdil
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya terpencil
Melayu mudah lupa

Tiada daulat
Tiada maruah
Tiada bebas

Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa

Sejarah bangsanya yang lena
Tanah lahirnya yang merekah berdarah

Ingatlah
Ingatlah
Ingatlah

Wahai bangsaku
Jangan mudah lupa lagi
Kerana perjuanganmu belum selesai

Thursday, November 6, 2008

story of malfunction flower

i woke up this evening
with my phone ringing
trying to wake me up
from my long deep sleep

at the end of the phone
some voice start to whisper
sound like a living tears
i notice that the sound of love one

im sorry for my attitude
trying to reach your call
is like a nightmare to me
with a sadly sounded wave

with lack of nicotynne in my vein
i try to behave me self
reaching the adrenaline rush
unnormal thinking and acting

but the only thing i could say
honey i love you
like the autumn with the winter crawl within

Saturday, November 1, 2008

10 heart

berikut dengan sukacitanya dimaklumkan bahawa senarai dibawah merupakan senarai org yg paling saya sayangi selain dari famil.y saya.. senarai ini mengikut ranking dan kepada sesiapa yg tidak disenaraikan jangan mengambil hati.. anda boleh cuba lagi dilain hari..

1. Wani
2. Anna
3. Syed
4. Pan
5. Pawat
6. Jat
7. Kamal
8. Farah
9. Intan
10. Alya

Defend Of The Ancient



wabak yg terus menghantui seluruh dunia.. mcm gila kot game ni.. xkan ampa x penah dengaq kn.. DOTA.. game yg membawa mimpi ngeri kepada awek2 sebab bf depa sanggup abaikan depa sebab dota ni.. apa yg dahsyat sgt ha game ni? benda ni mesti bermain di fikiran org yg x main dota.. memang la.. sapa x penah men memang mcmni.. bila dah stat main, stat pandai sikit.. memang ketagihan la.. konfem tanpa waswas

aku stat main game ni time form 5, time tu abg chik(sepupu aku) yg intro kt aku.. tp aku dari dulu memang suka gila game dari blizzard mcm warcraft. starcraft & diablo.. pastu dah abg chik promote aku pon x ckp bnyk, main ja la.. tp main kt umah ja.. sebab kt jitra time tu xdak org main lg.. dengaq pon x penah kot.. pastu aku masuk utm.. ada la sekerat budak yg taw dota.. aku pon join ja la.. depa ni plak stok setan (aku x termasuk.. hahahah) stai dok hasut budak2 lain main dota sama.. last2 semua pakat ketagih.. aku sampai lanie men masih lagi noob(Bodo).. haha.. xtaw nk karang pa dah..


I love u Syllarbear.. XD

Monday, October 27, 2008

Friday, October 24, 2008

girl from out of universe

lately aku mcm bz gila.. dh nk final ni.. aram btoi.. tapi xpa.. lepas exam aku cuti.. wuhu.. aku nk p melewaq satu malaysia dgn bahagia.. dah penat dok saving duit loan aku utk cuti ni.. hidup pon jadi x tahwan hala.. makan pon ikut dan ja.. haram xtaw nk tulis pa dah ni.. haha.. aku lanie stai xtaw nk berkomunikasi dah.. aku nk jadi pendiam utk seketika.. yeah! dan aku akan cuba

Tuesday, October 14, 2008

late posting issue



ni pon aku main edit bodo ja.. font xdak.. mcm haram lagi..

after all this

dah lama gila kot aku x pos blog.. aku pon xtaw sebenaqnya nk post apa.. lately aku jarang on9.. malas nk on9 sebenaqnya.. aku lebih giat bermain dota skrng ni.. haha.. lgpon aku mcm xdak material nk post.. kalu stakat nk repost soalan2 yang ambik dari blog org lain tu.. aku malas gila aa.. aku pon xtaw nk kata pa.. ha.. luqman xmaw kata pa kt pawat.. hahaha

Sunday, September 14, 2008

bahan kimia yg sgt berbahaya


hahaha.. fair n lovely telah terbukti menjadikan seseorg menjadi lebih hensem

Saturday, September 13, 2008

kelajuan cahaya


mangsa: muhammad luqman hakim bin ibrahim
pemangsa: muhammad kamal bin shufri
lelaki kamera: muhammad aizat fahmi bin wahid

*gambar ini tiada unsur edit

tak ketahuan



hahaha.. gambag yg x brapa ketahuan.. gambag ni gambag lama dah.. tp dah boring2.. aku soh la member2 tlg edit.. aku nk edit sendiri malas.. x sanggup nk tgk gmbg ni.. wahahahaha

Friday, September 12, 2008

tragedi mimpi semesta

Be honest no matter what.
[ONE] Who were your latest 3 inbox texts from?
* singa

[TWO] Where was your default pic taken?
* padang kt taman suasana permai

[THREE] What's your middle name?
* luqman

[FOUR] Your current relationship status?
* engage

[FIVE] Does your crush like you back?
*dunno

[SIX] What is your current mood?
* hungry

[SEVEN] What's your mom's name?
* Norhayati binti Hashim

[EIGHT] What color shirt are you wearing?
* i dont wear any shirt.. hahaha

[NINE] Would you kiss the last person you kissed?
*i dont remember.. ajim kot.. hahaha

[TEN] If you could go back in time and change something, would you?
* of cos la

[ELEVEN] Have a crazy side?
* always

[TWELVE] Ever had a near death experience?
*Once.

[THIRTEEN] What is something you do a lot?
* men dota.. hahahaha

[FOURTEEN] Angry at anyone?
* Yes.

[FIFTEEN] Do you wanna see somebody right Now?
* my family.. miss them alot lol

[SIXTEEN] Do you like drama?
* sometime, when im in the mood

[SEVENTEEN] When was the last time you cried?
* erm.. bout 2 years ago.. when i dreaming about my late tok n tokwan

[EIGHTEEN] Who would you do anything for?
* myself.. hahaha

[TWENTY] What is the one thing you notice first with the opposite sex?
* pipipipipipi.. suka pipi tumbam! XD

[TWENTY-TWO] What's your biggest secret?
* i have ******.. hahahaha

[TWENTY-THREE] Where is your ex?
* dunno.. hahahaha

[TWENTY-FOUR] Would you ever take him/ her back?
* noway

[TWENTY-FIVE] Do you still watch kiddy movies or tv shows?
* yaya.. luv them.. ninja boy n oggy

[TWENTY-SIX] What are you eating drinking at the moment?
* fun fries n coke

[TWENTY-SEVEN] Do you speak any other languages?
* no.

[TWENTY-EIGHT] Whats your favorite smell?
* vanila

[TWENTY-NINE] Describe your life.
*nothing.. mkn, p kelas, men game, tidog

[THIRTY] Have you ever kissed in the rain?
* neah!

[THIRTY-ONE] Do you like the rain?
* yaya.. boleh tidog dgn sewenang-wenangnya

[THIRTY-TWO] What are you thinking about right now?
*home!

[THIRTY-THREE] What should you be doing right now?
* blogging, ym n metacafe

[THIRTY-FOUR] What is your favorite memory?
* dunno

[THIRTY-FIVE] What are you listening to?
*ida maria- oh my god

[THIRTY-SIX] Who was the last person you told I love you ?
* singa

[THIRTY-SEVEN] Who was the last person you yelled at?
* never

[THIRTY-EIGHT] Do you act differently around the person you like?
* neah.. dak kot.?

[THIRTY-NINE] What is your natural hair color?
* black.. zz

[FORTY] Who was the last person to make you smile?
* jim carrey in ace ventura.. hahaha

Wednesday, September 10, 2008

im fucked

arini aku pening gila kot.. tidog mau dekat 12 jam.. haha.. tidog dari koi 1 tgh ari. mangkit pukoi 12.30 mlm.. memang gila babi la.. time bukak posa pon, roomate aku kejut aku. aku bangun minum ayag seteguk pastu tidog balik.. mangkit2 tidog ja trus lapag. nasib roomate aku rajin arini.. dia beli mknan kt aku time bukak posa td.. aku sentai la mee goreng. kenyang2 trus aku nek pi bilik toyak tgk cita. kala malam bulan mengambang.. x bley blah gila cita tu. aku tgk pon x habis.. dh dekat pukoi 2., toyak dgn seri ajak mkn. aku pi la mkn soq skali depa.. balik2 on9.. xtaw nk btpa.. sembang dgn si buncit ja.. dia dok cita pasai life dia ja.. aku x mampu berkata2 apa.. ni aku dok sakit perot ja.. kes balon ayag hat meon beli la.. dah basi dah kot.. tp aku taram minum jugak.. haha.. padan muka aku.. pi dok minum ikut dan.. ni aku dok x ngntok dah.. xtaw btpa.. nasib si buncit ni dok ada mlm2.. blh dok teman aku.. berguna gak la dia ni.. hahaha.. aku xtaw la apa nk jadi dgn aku.. bulan posa ni hidup srabut gila.. tidog ikut dan.. xdak masa.. lama2 rosak kot bdn aku ni.. adoi.. aku lapag lg.. pi mkn lu noh.. chow2

Monday, September 8, 2008

as music flow through my vein



ini cubaan aku yg pertama actually.. simple sgt tp dah aku suka design yg simple nk buat mcmna.. so farah.. i need ur comment

woman as explained by scientist





haha.. aku xtaw nk kata apa.. takat boleh gelak ja.. anyway aku tgk benda ni sgt menarik. so aku upload la masuk blog ni.. buat pemudi yg tgk ni jgn la emo no.. nk buat mcmna dah ampa semua memang mcm tu.. hahahaha

Friday, September 5, 2008

klimaks romantika

haha.. aku dalam mood jiwang. xtaw btpa dah.. so aku tulis la blog ni lagi padahai baru td aku post blog.. agak bosan xtaw btpa.. dok ym dgn si singa ja pon.. si singa ni pon xtaw nk tidog.. haha.. ily si singa.. hidup ni pon org kata penuh ngn cbaran. hidup tanpa cinta ni mcm mkn chakuetiau xdak kerang, xdak udang, xdak togey.. kosong.. even kadang kita terasa, sakit hati dgn partner kita. suma ni mengajar kita erti kehidupan. just try to learn to give n take. to forgive n let it be. life it not the same anymore. we try to survive the darkest day in our life without tears. but sometime someone didnt make it. td pon kwn aku tepon aku sambey dok teriak.. aku pon tekejut gak dok x dok teriak.. tgk2 pasai bf.. tu aku pelik.. kata cinta la syg la.. tp menangis. cinta ni patutnya bwk bahagia bukan kesedihan.. aku xtaw la apa nk jd.. bila kita syg someone kita jadi buta, jadi cacat suma. pikiag pon jadi x betoi. apa hat dia buat semua betoi. xdak cacat cela. dia kata taik tu wangi pon kita iya kan aja.. bodo kn bila org ni mabok cinta?. 24 jam dok pikiag pasai awek. padahai kt mak ayah x penah ingat sampai 24 jam pon.. nk msg mak ayah pon susah padahai dgn awek tu jari tok tuptap2 taip msg ja.. mampoih.. aku bukan nk kata kt sapa2. aku pon sama gak kdg2.. haha.. tp xpa. aku dah ada si singa n dia pon dah paham sgt prangai aku. bila aku nk msg aku msg. bila aku xmaw msg jgn la dok gagah nk msg aku. aku boleh jadi singa.. hahaha. mampoih dah. apa yg aku dok merapu xtaw.

buat si buncit yg berperut sexy tu.. sabag2 ja la noh. aku xtaw nk kata apa. mcm aku kata td la. bila kita syg seseorg, kita jadi cacat. so kira ang dok cacat la ni. hahahaha.. n buat si sepet kepet, aku x msg ang sebab aku xdak krdt. so paham2 la noh. ang jgn dok maki aku lak. stgi ang dok emo sorg2 pastu dok lyn lagu welcome to black parade. hahaha.. lagi. aku nk tulis apa xtaw.. haa.. buat qawi, angah dan pawat tu. bawak2 la berpuasa.. jgn dok sangap rokok di siang hari.. hahaha.. ha lupa.. buat irfan, wei posa thn ni ang jgn dok suruh adik hg tu tlg bli makanan. adik hg tu memang x taw posa pon.. hahahaha.. weh blah lu.. kalau dok biag lama aku jadi makin mengarot. suma aku nk tulis.. bye2

as the sun goes down

lanie dah stat posa.. penat gak la nk posa pastu pi kelas lg.. adoi.. dah 3 hari kot aku bukak posa ngn kurma.. nk pi beli mknan pon hujan.. tp xpa.. hujan tu rahmat.. haha ayat baguih gila aku bagi.. lately aku mcm kilang kelibut sikit.. dgn nk soq.. dgn kelas awai.. tmbah yg paling aku tensen. harga rokok naik.. tp xpa.. harga rokok naik pon sebab nk tingkatkn ekonomi negara.. kira aku ni bg sumbangan gak la pada negara.. hahaha.. penat penat penat oi

Sunday, August 31, 2008

Cubaan pertama


ni baju pertama aku dgn minah komplot aku.. agak simple dan tidak bermotif.. masih dalam cubaan dan pembelajaran..
so kalu sapa2 hat berminat nk ambik tu contact aku x pon minah komplot aku di www.myspace.com/skavanger @ www.myspace.com/farah717
baju ni pon kami print 20 lai.. kira rare gak la.. haha.. mai beli mai

Tragedy on the evening

haha.. finally i hav my own blog.. yeah.. donno wat to say.. but im lil bit exciting bout it.. tadi baru sudah soq.. awai gila kot.. koi 2 dah soq dah.. im lil bit bengong too.. ni pon on9 sebab pinjam broandband ayep.. tq ayep.. syg hang.. haha.. xtaw nk tulih apa

Bahhaha

Saya denoso busuk yang laparkan cendol XD