Tuesday, August 31, 2010

blogger dan nuffnang

Blogger ni gua tgk mmg banyak sgt ragam. ada yg humble. ada yg lawak. ada yg genius. ada yg pala otak mcm google (semua benda tau). tp ada beberapa yg aku sgt tak suka iaitu:

- yg jenis lawat2 blog org pastu pi kat shoutbox sambey tulis blogwalking (dgn harapan org pi usha dan follow blog dia)
- jenis yg desperate nk tulis blog. shari 3 kali. sama banyak dgn mkn. tp isi? hem. tp takleh kata apa la. blog tu kan diari. :)
- yg follow semata2 nk org follow dia balik semata2 nk bg follower dia bnyak. haaa yg mcm ni ramai. yg ni makhluk2 yg mengejar status "hot"
- yg meniru entry2 org lain semata2 utk nuffnang. haha. yg ni kes2 terpencil.

haa. sebut tentang nuffnang ni. mungkin semua blogger tegar tau dan masuk menatang ni. gua personally tak minat pasal benda ni. sebab dalam perspektif gua, nuffnang tu:

- tempat org tulis secara desperate utk cari makan dan bukan utk berkarya
- tempat org cari populariti murahan
- tempat utk cari follower dgn cepat. pastu pi join nuffnang punya mesyuarat agung apa bala. senang sikit feymes.
- tempat buat org suka update benda. pastu tak berenti2 tgk trafik. almaklum la tak sabag nk dapat cek dari nuffnang

kn nuffnanger kn?

:)

5 comments:

ammo said...

oi...aku da RM1.75 kot..haha

ammo said...

oi...aku da RM1.75 kot..haha

kucinglipat said...

haha. welkem to the world of nuffnang. hari2 kira duit. :p

Gemma Ismail said...

Hahaha. .hat blogwalking tu plg meluat.

kucinglipat said...

yah. dok blogwalking sambey bt link blog dia. bajet aku nk masuk blog dia kot. dah la blog tulis pasai bf. buang masa