Tuesday, June 2, 2009

sejarah tercipta bila rakan bersama


The coleslaw. itulah nama yg tercipta secara spontan bersama rakan2. kami bukan melabelkn diri sebagai artis atau pemuzik. kami hanya rakan2 yg suka pergi berjalan2 sambey bawak gitar kapok yg digunakan sebagai reagent utk mencapai tahap gembira dan senang hati. kami x perlu ambik pil utk bergembira. berbekalkan gitar kapok zaman ramli sarip ni la kami mula mencari muzik dan lirik utk meluahkan rasa di dalam hati dan adunan muzik ni la yg dapat menghiburkan hati kami. kami ni boleh kata ada bnyk dah lagu. dlm 7 lagu dah kot. tp haram satu pon x rekod lg diatas masalah2 yg x dapat dibendung seperti cuti x sama dan juga masalah kewangan yg mmg xleh nk tlg dah. kami dah la ngaji jauh2. sorg hujung utara. sorg hujung selatan. mmg payah la. tp aku haram before bulan 7 ni nk rekod la satu lagu. (oii qawi, jom2 rekod soundflower).

kami berkonsepkan muzik yg rilek dan hanya utk hiburkan hati. kira muzik kami ni nk main tu time petang2 sambey dok isap rokok lepak ngn kwn2 tu best la. haha. xleh blah gila stai promote. tp tu la muzik kami. nk kata tiru org tu aku xtaw la band mana yg bawak lagu mcm kami (aku ni buta band, haram x kenai band2 malaysia or luar sgt). btw hampa boleh la check out profile myspace kami.

http://www.myspace.com/thecoleslawandgreenhill

kalau rasa minat tu add la. kalau rasa xleh blah pon add pastu hampa komen la apa yg x kena pasai kami. kami sedia mendengar. dua lagu yg ada kt profile tu pon kami rekod guna laptop ja. tu pon just utk promo mcmna bunyi muzik kami. tu ja kot aku nk karang mlm ni. bye2 adiosso diamor

2 comments:

nunun~ said...

mai nak dgr lagu skit..hew~

kucinglipat said...

manaley. hahaha