Sunday, May 9, 2010

hye stalker




dari wikipedia yg xtaw betoi ka dak:

"Stalking can be defined as the willful and repeated following, watching, and / or harassing of another person. Most of the time, the purpose of stalking is to attempt to force a relationship with someone who is unwilling or otherwise unavailable. Unlike other crimes, which usually involve one act, stalking is a series of actions that occur over a period of time. Although stalking is illegal, the actions that contribute to stalking are usually legal, such as gathering information, calling someone on the phone, sending gifts, emailing or instant messaging. Such actions by themselves are not usually abusive, but can become abusive when frequently repeated over time."


aku mula kenai pasai stalking ni dari myspace la. aku ada seorg member pakar stalker (adib aku tak habag kt depa kata hg). dia la menurun sikit ilmu2 nk stalk kt myspace. tp aku tak into sgt dgn benda mcmni. aku pon penah di stalk secara rapi oleh sorg yg aku tak kenai. membe kepada musuh aku. aku rasa kalau dia baca post ni dia taw kot. hahaha. so aku buat la sikit research pasai stalker2 ni.

ciri-ciri dan tujuan:
1. reja usha facebook/myspace/blog mangsa-mangsa mereka.
2. motif mungkin berlainan bg setiap individu. saja bosan2, nk cari point, usha bf/gf takut curang.
3. mempunyai keinginan yg tinggi untuk follow mangsanya. hampir 24jam 7 hari seminggu
4. akan cuba lakukan apa sahaja untuk dapat info yg depa nk. dan takkan berhenti selagi tak dapat
5. kepada stalker tegar, tidak akan berhenti walaupun dah dapat info dia nak.
6. mempunyai sifat caring secara ektrimis dan provokatif


haha. gua penah kena stalk kaw2 dulu. siap ceroboh photobucket gua semata2 nk stalk gua. mmg gua tabik gila minah tu. dia sgt hebat dlm dunia it.

tp ada satu benda ja yg dihalalkan kita stalk. iaitu:




gua rasa gua stalk secara halal. haha

4 comments:

rObin@ayuE said...

ya lah tu byk la hang pny stalk..

kucinglipat said...

hye stalker. hahaha :)

adibond jebond said...

haram J.lo btoi hg ni.

kucinglipat said...

haha. credit kt hg kot. ingt senang aku nk sebut nama org kt blog aku