Sunday, September 27, 2009

when memory and memories come together

cuti seminggu aku dah berakhir. tp aku rasa puas hati sgt2 dgn cuti yg sesingkat ni. aku dapat melakukan semua benda yg aku nk. aku boleh beraya sakan, sempat main futsal, sempat record lagu, sempat karoke dgn qawi, sempat pi mkn popcorn kt tasik, sempat jumpak semua kesayangan aku. aku puas.

tp aku dok pikiag. mampukah semua ni bertahan? sampai bila aku mampu buat semua ni? dgn usia yg dok koi naik ni. aku rasa lepas ni aku dah x boleh menikmati semua ni. teringat lagi aku time kecik2, dok kayoh gerek, main tuju kasut, pi dok sauk ikan dkt parit tepi surau taman aku. memang bahagia gila time tu. x payah pikiag apa. tp lani semua tu dah tinggai kenangan dah. aku rasa mungkin dlm 5-10 thn lg benda2 yg aku baru rasai ni akan tinggai kenangan.

kadang bila teringat masa2 muda dulu, mmg boleh gelak sorg2. kwn2 dgn perangai masing. lawak kot. ada yg stai main bola dalam surau sekolah pastu kena katok dgn pak jan (cikgu disiplin yg mcm pelaq sikit prangai). ada yg stai dok cc x reti nk balik rumah. ada yg pam org x ingat dunia tp lama2 dia lagutu jugak. ada yg jenis kt dlm skolah baik gila, tp kt luaq buas nk mampoi. ada yg kt skolah buas (samseng skolah la konon) tp kt luaq truih jadi ponen jalan kepit kote. hahaha. adoi lawak bila teringat balik

aku harap benda ni semua aku ingt sampai bila2 walaupun aku taw sedikit masa lagi aku dah x dapat rasai semua benda ni. kalau aku boleh record semua ni buat video, memang aku simpan semua ni pastu buat cerita series. haha. lanie aku nk balik jb. lepas ni senyap sat. bye

maaf kerana terpaksa pergi untuk masa depan

4 comments:

nurfarahizmin said...

aceceyh! karan larr dy blik cny haa! ;p

kucinglipat said...

karan la sangat. cemuih kot. hahaha

singa tumbam said...

huhuuu xjupa aku pom..majuk bwu taw

kucinglipat said...

mrajuk la. x kisah pon. hahahahaha