Saturday, April 3, 2010

Global warming




Baru-baru ni gua balik rumah, gua guna masa terluang gua kt rumah dgn tgk tv. gua tgk discovery channel. gua x mcm orang lain yg dok layan af dgn raja lawak ja 24 jam kt astro. otak tak kembang. sekarang ni banyak expose pasai global warming yg dah melampau-lampau dah sampai tahap polar bear dah start cukur bulu sendiri.

gua tgk macam-macam cara org putih tu buat nk elak global warming ni. letak selimut kt antartika la, bom benih pokok la. gua rasa cara tu tak cukup efisyen sebab nk pi selimut tu pon pakai helikopter. guna petrol. mesti carbon dioksida banyak guna time nk ulang alik pi sana. gua sambil mkn keropok bika lepak atas sofa, gua dapat idea bernas nk kurangkan global warming.





gua rasa kita semua patot pakai sampan. kita korek sungai banyak kt malaysia. biar semua org pakai sampan. kalau korek agak-agak besar sungai amazon tu, boleh la pakat buat rumah kt sungai. banyak faedah kita semua pakai sampan ni antaranya:

1. mengurangkan kadar pengeluaran gas karbon dioksida ke tahap 0%
2. menurunkan paras air laut sebab air dah masuk jadi sungai
3. akan bertambah org buat bisnes jual ikan dlm sangkar
4. kita akan banyak mkn ikan dan mengurangkn tahap obesiti kt malaysia sebab kurang kolestrol.
5. menghapuskan sama sekali gejala mat rempit. nk rempit pon mau lenguh tangan gak la nk kayuh

idea gua ni memang bernas gila. gua rasa nk hantar idea gua ni masuk discovery channel.

7 comments:

LALA said...

amboi hang. kalau duk buat lagu tu, dari jitra nak pi loqstaq pun mau 3 4 jam.

kucinglipat said...

haha. kayuh la laju2. agak2 sampan boleh lari dalam 100km/j. baru la rempit

si hensem bergigi cantik said...

carbon monoxide la syg.
CO2 tu kita yg lepaih. kesian pokok xleh nk benapaih klau CO2 xdak.

Luqman said...

carbon monoxide akan react kt atmosphere menjadi carbon dioxide. dan carbon dioxide ni la yg menyebabkan penipisan ozon sebab dan react. dan menyebabkan dunia slow2 jadi neraka. x blajaq kimia ka? hahaha

qawi said...

kita guna sampan hybrid ! haha

nardo nerdo said...

HAREI XLEH2 MUSNAH LA KAUM RMPIT AKU XSTUJUU

kucinglipat said...

qawi: haaa kita pakai boat pakai bateri charge. kelia balik. hahaha

nad: xpa nad. nk rempit boleh ja. pandai2 la hampa kayuh laju2, bawak loqlaq. baru org label rempit