Thursday, July 23, 2009

confused

seperti biasa, aku, pawat dan angah meronda2 di pekan jitra tanpa arah tuju. aku dgn perut yg sudah mula berbunyi pon terus mengajak mereka ke kedai chakuetiau marveles tempat biasa kami melepak. utk pengetahuan anda, kedai ini berada betul2 dgn traffic light simpang dimana para pelanggan kedai ini dapat melihat segala karenah pemandu jalan raya.

setelah sampai dan duduk, aku terus membakar sampoerna A aku sambil menunggu brother marveles tu ambik order. kami juga berbual kosong seperti biasa yg kami lakukan. segala berita yg kami tahu akan kami kongsi sesama 3 org kami. setelah rokok aku hampir tinggal separuh, barulah brother marveles itu datang ambik order. dalam hati dok maki ja, "nak ambik order ka xmaw. haram sungguh". kami pon mengorder makanan dan minuman biasa kami minum. angah dgn nescafenya. aku bersama teh tarik. dan pawat bersama teh o ais nya.

kami terus menyambung balik bersembang lepas brother tu blah sambey dok maki brother tu. hahaha. tiba-tiba, kedengaran bunyi bingit di telinga. lalu aku menoleh ke arah belakang aku (arah traffic light), dan aku melihat sekumpulan mat rempit cuba menunjukkan kegagahan moto mereka. si pawat, "ish ada lagi noh depa ni?". angah terus menjawab dgn tangkas "hg x payah dok kata kt depa. hg dulu pon sama ja". lalu aku dan angah ketawa semahu2nya sambil pawat berkata "deje aku plak..".

selepas pada itu, chakuetiau pon sampai lalu kami sama2 la mkn. sambey mkn sambey dok usha org dok lalu. aku pon dok letak udang kt tepi. udang makan last. malas nk kupas. hahahhaa. time dok makan tu, ada pulak bunyi kereta sropa nk race. aku pon kalih la pala. pastu bila bunyi enjin mereka yg mengganggu ketenteram aku untuk makan dan lenyap, aku paling semula ke depan utk sambung makan. lalu pawat pon berkata "tu kereta *****". angah pon menjawab "boleh gagah la, boleh la nk main dgn kancil hg". aku dok gelak dah. hahaha. pawat direk dok kena perli. dah mmg kami 3 sekawan mcm tu. pawat hat dok kena perli. angah dok perli. aku tukang gelak.

ha. sambung balik, aku naik pelik bila depa sembang pasai kereta tu. mula td bila mat rempit mai dok buat bising dok tunjuk stai, depa kutuk. bila kereta mai dok buat stai depa x kutuk pon. aku pon pelik. majoriti la org yg aku dok melepak kt marveles mcm tu. sebenarnya apa beza dgn mat moto ni dgn mat kereta?. bg aku sama ja. yala. mat kereta nmpk stai la sikit. nmpk mcm org kaya. hat tu ja pon. hahaha. tp aku rasa kalau dah kutuk rempit, mat kereta pon aku rasa wajar dikutuk. sbb bg aku dua golongan ni sama ja. hidup mereka utk membuat bunyi bising dan dok tunjuk kemas dkt taffic light marveles tu sambil mengganggu org lain menikmati chakuetiau. kn?

4 comments:

NUR AMEERA said...

eyhh dak dak.
HAHAHA.

kucinglipat said...

apa yg dak?

NUR AMEERA said...

ada lahh.
bdak bdak tkleyy taw.
bhasa org tua jah.
:)

kucinglipat said...

hahaha. TUA gila la.