Sunday, July 12, 2009

love

cinta ni mmg betoi la org kata kurniaan tuhan. mmg cinta ni kita xleh nk describe. kadang buat aku dok pikiag, apa itu cinta. mcmna kita nk taw org tu cinta kt kita? mcmna kita nk tunjukkan cinta kita? dgn kita just msg hari, jumpak kerap2. tu ka cinta. kalau mcm tu la cinta. timbul lak persoalan. aku cinta mak aku. syg gila kt mak aku. tp aku x msg pon hari2. pelik gak kn? manusia ni. mcm hat laki la. ngn mak bukan nk msg pon. tp mai dgn gff x msg sat rindu. habis mcmna nk describe benda ni. adakah kita cinta gff tu lebih dari ibu sendiri?. tp bg pandangan, dak gak la. sbb syg ni bukan benda mcm air dlm botol mineral. bila kita bg kawan ni minum sikit, dia kurang. bg minum kt kawan ni, lg kurang. syg ni mmg xkn berkurang. jika kita cinta mak kita 100%. kita jugak boleh cinta kt org len 100%. cuma kdg2 org xleh nk accept ja. contoh mcm org yg kawin 4. dia bukannya bahagi kasih sayang dia kepada 4 org tetapi dia memberi 100% kasih sayang kepada setiap 4 org isterinya. kn3? so x pelik la org boleh nk kawin 4. sbb kasih syang ni sesuatu yg unik. XD

pastu dlm aku dok pikiag dgn mentaliti org ni, pasal kapel la. dua jantina yg bersatu hati la kononnya. sayang sama sayang. pastu bf @ gf dia curang. adakah sbb curang ni dia x sayang kt bf@gf dia dah? aku rasa tak sbb mcm aku kata td syg tu suatu perasaan yg unik. dia bukannya boleh dibahagi. kalau dia dah x sayang, bek dia break ja then kapel ngn org yg dia curang tu. kn? lg senang. x payah dilabel sbg curang. tu semua kerja tuhan. sbb tu kita xleh nk describe cinta ni. bila kita syg seseorg x semestinya kita xleh syg org lain dah. kita syg mak kita dan pada masa yg sama syg ayah kita, kwn2, gf, bf, besfren. semua skali. boleh lak noh share ramai2. hebat kot perasaan syg ni. XD

p/s: teringin nk rasa perasaan mabuk cinta. XD

4 comments:

britney hilton said...

tediaaa, syok la lagutu no. hhahah

sillybilly said...

insya'allah kot satu masa nanti kalau hangbetul2 meghargai org sekeliling hang,hang akan rasa.
bila hang jumpak mrs.right hang hang akan rasa dengan perasaan yg lebih kuat.dengan kata lain,kdg2 famili pon hang ketepikan utk sesuatu yg lebih hang sayang.
benda ni bukan kita mintak tp semua org akan alami semua ni.
jd jgn sedap2 menilai org sebelum apa2 :)
cuba tnya britney ni.
kalau dy syg bf dy,adakah dy snggup biaq bf dy susah? pengorbanan 2 sgt unik dan tak dapat dinilai dengan kata2.
luv is in the air.

kucinglipat said...

haha. hg direk dok mai buat komen pala jiwang tang blog aku. lemaih aih

sillybilly said...

hahahahaahahahahaha
hang pikiaq teruk nohh la neh sapadia yg jiwang, tgk tittle hang laa~
hang kan mna ada perasaan. scandal byk laa :)