Wednesday, July 22, 2009

devil trip

"hg sanggup ka nk ambik semua tanggungjawab ni. besaq kot?" tanya aku kepada qawi. qawi dgn pantas mengangguk kepala dgn pantas menunjukkan keyakinannya.

"habis pit dgn adib mcmna?" tanya aku kepada qawi utk penjelasan. "depa pon join skali la. kalau kita dua ja mmg x cukup kuat." kata qawi membuatkan aku kembali bersemangat.

5 minit kemudian pit dan adib pon sampai kt kedai nasik lemak avril dan aku bersama qawi menerangkan segala-galanya tentang tanggungjawab kami sebagai satu team. adib yg agak ketakutan bertanya " boleh ka weh?". aku lantas menjawab "tak cuba mana kita nk taw weh. kita sendiri xtaw setakat mana potensi kita".

"tp dia tu lucifer weh. raja segala setan. dia hebat kot" pit menyampuk. "awat kalau dia raja setan dia boleh dok buat kemaih cendoi dgn kita ka?" kata qawi meluahkan perasaan. "sungguh aih. kita tunjuk kt lucifer tu sapa lagi kemaih. dia ka kita. takat muka merah. tanduk 3 inci. xdak apa aih. nampak ja ganaih. tah2 peliag pon xdak" kata aku lalu semua ketawa terbahak2. "so bila kita nk start?" adib bertanya. "minggu depan time bulan mengambang. time tu portal nk p underworld bukak. kira kita ada masa lagi nk prepare." jawab qawi.

lalu kami bersama mempersediakan diri kami. mengasah segala skill yg ada. memperkuatkan apa yg lemah sebagai persediaan menghadapi cabaran yg bg kami plg mencabar dlm hidup. berbekalkan gitar kapok kami serta lagu2 yg ditulis khas bersama mantera2 anti-syaitan kami dgn gagah menjejakkan kaki ke demon lair.

di tempat persemadian lucifer itulah kami bertarung dgn segala jenis demon yg menghuni dunia yg gelap itu. doom guard, succubus, alastair, azazel telah ditewaskan. yg tinggal kini hanyalah lucifer keseorgan. kami berempat yg keletihan tetap mengagahkan diri demi mencapai matlamat kami. darah yg mengalir dari luka2 yg penuh di badan kami mula kering. keadaan pada tika itu sgt sunyi. yg terdengar hanyalah bunyi degupan jantung sendiri. lalu qawi menjerit "kill this fucker!!". berbekalkan gitar yg ada, kami mula beraksi. dgn alunan lagu2 yg ditulis sendiri oleh qawi kami menyampai mantera penghapusan yg mampu membunuh segala syaitan yg ada. kemudian qawi mula mengeluarkan senjata rahsianya yg dicipta khas utk lucifer. qawi mula mendendangkan solo dewa yg begitu menusuk kalbu namun bg syaitan seperti lucifer, ia sesuatu yg membunuh. sejurus selepas qawi habis dgn solonya, lucifer sudah terdampar di atas tanah tidak bernyawa. kami memandang satu sama lain dan tersenyum kepuasan.

kami puas dgn apa yg kami lakukan. tiada sapa yg dapat menghalang kami utk berkarya walau lucifer sekalipun. kami akan terus menempuh segala cabaran yg ada. kami x kisah kerana dalam fikiran kami, "MAW pikiag pasai hampa weh. hampa taw jatuhkan org lain ja. hampa taw kutuk muzik org lain padahai hampa tu takut nk bermuzik. sbb hampa tkt org kutuk muzik hampa. pengecut oi. hahahaha."


4 comments:

qawi said...

ya aku sokong weyh. xpala wat cmna. hal2 begini biasa berlaku dlam masyarakat. mau pikiaq pasai anasir lain, keburitan anda kalian.

kucinglipat said...

haha. sungguh aih. lama dah aku peram nk tulis entry ni. puas dah hati. hahahhaah. burit depa la hat dok kutuk. pandai ckp ja tp pengecut

adibond jebond said...

ampa xpa la buleh rilex lagi.
aku ni.? org dok mark lama dh. depa la kata. pkai suag pendek takat lutut pon org mai fire. tu ka cmna.?
haih. depa jeles la tuh.

kucinglipat said...

haha. kes kesian kt hg la tu aku tulis.